Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Vláda odobrila projekt novej nemocnice v Ružinove namiesto Rázsoch

Národná nemocnica by mala vzniknúť rekonštrukciou bloku D ružinovskej nemocnice a dobudovaním novej v súčasnom priestore zimného štadióna.

,aktualizované 

- Francúzsko kritizovalo v stredu Gruzínsko za prijatie kontroverzného zákona o "zahraničnom vplyve" zameraného proti mimovládnym organizáciám či médiám a prirovnávaného k obdobnej ruskej legislatíve.

- Grécka polícia vyšetruje prípady falošných oznámení o umiestnení bômb, ktoré dostalo 35 škôl na polostrove Atika, kde sa nachádza aj hlavné mesto Atény.

- Konflikt v Pásme Gazy sa musí čo najskôr skončiť, lebo čím dlhšie potrvá, tým bude pozícia Izraela horšia.

- Dvoch civilistov pripravili o život stredajšie ruské útoky na mesto Nikopol na juhu Ukrajiny, uviedol gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak.

- Nová národná nemocnica v bratislavskom Ružinove podľa hnutia PS nebude postavená tak skoro a rozdrobí zdravotnú starostlivosť v Bratislave.

- Nikaragujský prezident Daniel Ortega v utorok obvinil svojho brata , disidenta a bývalého vojenského veliteľa Humberta Ortegu zo spáchania vlastizrady za vyznamenanie amerického vojaka v roku 1992.

- Opozičné Progresívne Slovensko (PS) varovalo pred vládnou snahou zapojiť Čínu do veľkých infraštruktúrnych projektov.

- Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice v stredu spustila celomesačný pilotný preventívny skríning ochorení pečene. Vyšetrenie je bezplatné.

- Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) je nestranícka organizácia. Má zmluvy s koaličnými aj opozičnými stranami. Na tlačovej konferencii po rokovaní 36. snemu združenia to uviedol jeho predseda Jozef Božik.

- Francúzsky majster Paríž St. Germain má eminentný záujem o gruzínskeho futbalistu Chviču Kvaraccheliju.

- V Poslaneckej snemovni (PSP) českého parlamentu sa zrejme šnupal kokaín. Ochranná služba snemovne to zistila ešte v januári 2023, keď jej členovia na pánskych toaletách našli papierik so zvyškom bieleho prášku.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu počas rozlúčkovej návštevy Rakúska poďakovala svojmu rakúskemu kolegovi Alexandrovi Van der Bellenovi za skvelú spoluprácu za uplynulých päť rokov.

- Belgická federálna prokuratúra v stredu oznámila, že polícia vykonala prehliadky v bydlisku zamestnanca Európskeho parlamentu, ako aj v jeho kancelárii v parlamentnej budove v Bruseli pre podozrenie z ruského zasahovania.

- Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že zriadila Úrad pre umelú inteligenciu s cieľom posilniť vedúce postavenie EÚ v oblasti bezpečnej a dôveryhodnej umelej inteligencie. I

- Výmeny vojnových zajatcov medzi Ruskom a Ukrajinou sú už niekoľko mesiacov pozastavené, oznámila v stredu ruská ombudsmanka pre ľudské práva Tatiana Moskaľkovová.

- Európska komisia (EK) v stredu oficiálne ukončila konanie voči Poľsku za porušovanie zásad právneho štátu.

- EÚ pri rozvoji umelej inteligencie dosahuje zatiaľ len malý úspech. Vypláva to zo stredajšej správy Európskeho dvora audítorov (EDA), informuje spravodajca TASR.

- Ruské ozbrojené sily úspešne ochránili ruské mestá pred ukrajinskými dronmi. Vyplýva to z informácií, ktoré v stredu zverejnili vládni predstavitelia a ruské médiá.

- Sedem ľudí zahynulo pri sérii ruských útokov v štyroch ukrajinských oblastiach, oznámili v stredu miestni predstavitelia a úrady.